Blana, elementul distinctiv la un Bear Coat!

Blana unui Shar Pei, indiferent ca e surta sau lunga, indica starea de sanatate a cainelui si este determinata in estetica animalului.

Am decis sa scriu cate ceva despre varianta lungă, intr-u cât necesită un pic mai multă atenție decât Brush (mediu) sau Horse (scurt). 

Parul unui Bear Coat este caracterizat ca fiind:  abundent, des si cu firul fin. Parul de acoperire este drept si lucios, iar subparul este moale ca vata. Fiindca este deasa, blana formeaza la unii indivizi in jurul gatului un adevarat guler. Pe laturile posterioare ale coapselor formeaza „pantaloni”.

Blana trebuie, in primul rand si asta este obligatoriu,  periata cel putin o data pe saptamana. Important de retinut este faptul ca animalul trebuie obisnuit cu aceasta activitate inca de mic.

Apropo, puii de mici au puf, si abea cand incep sa se maturizeze isi capata splendida roba bogata si atragatoare. De mici, ei mult mai repede se murdaresc, si daca se uda, ascatul dureaza mult timp, in schimb maturii sunt fiinte extrem de atente si curate.

Blana trebuie periata din motivele:

  • Estetica;
  • Toaletarea determinata de caderea parului cu ocazia naparlirii, care are loc primvara si toamna si atunci cand au loc schimbari de temperatura;
  • Eliminrea parului mort; 
  • Incalcirea din  cauza prinderii de blana a  ierburilor si scaietilor.

 Baia se face doar daca este strict necesar, (eu imi baiesc cainii o data pe an, vara!)

In afara de acest lucru, abdomenul si labele cainelui trebuie sterse cu o carpa umeda, atunci cand este scos afara pe vreme ploioasa. 


Personal, eu primesc o placere enorma sa pieptăn si sa ingrijesc de ''ursuletii'' mei.

E ceva ce apropie câinele de stăpân, și invers!

Cateve clipe acordate ingrijirei - si bear coat shar pei-ul arata ideal!